ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почиње нови циклус пројекта „Стварамо знање“

Компанија Телеком Србија покренула је у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја четврти циклус пројекта „Стварамо знање“, у оквиру којег грађани гласањем на званичној Фејсбук страници „мтс Твој свет“ имају могућност да одаберу нових 20 основних школа којима ће компанија донирати средства за набавку савремене информатичке опреме.

Министарство је и ове године предложило 40 школа којима недостаје информатичка опрема. Као и у претходним циклусима, од укупно 40 предложених, 20 школа са највећим бројем гласова добиће средства за опремање кабинета, чиме ће Телеком Србија омогућити неопходне услове ученицима да унапреде своје знање уз дигитализовано извођење наставе. На тај начин, Телеком Србија је у претходим циклусима опремио већ 60 школа широм Србије.

Гласање је почело у петак, 26. јуна 2020. године у 12 часова и трајаће до 5. јула у подне, након чега ће бити проглашене школе које су добиле вредне донације. Телеком Србија позива све кориснике друштвене мреже Фејсбук да посете званичну мтс страницу и својим гласовима одаберу школе којима ће бити опремљени информатички кабинети.
Право учешћа имају сви корисници друштвене мреже Фејсбук са боравиштем у Републици Србији, који су лајковали Фејсбук страницу „мтс Твој свет“. Како би основци у свим крајевима Србије подједнако имали приступ новој рачунарској опреми, школе су подељене у четири географске области из којих ће по 5 школа са највећим бројем гласова добити рачунарски кабинет. Сваки корисник дневно може да гласа за по једну школу из сваке географске области, односно да додели укупно четири своја гласа. Након истека периода од 24 сата, корисник има право да поново приступи апликацији и гласа.

Улагање компаније у образовање и акција „Стварамо знање“, која се реализује под покровитељством Министарства просвете, од ове године добијају још већи значај с обзиром на то да од септембра ученике првог разреда основих школа у Србији очекује нови наставни предмет под називом „Дигитални свет.

Пројекат „Стварамо знање“ реализује се у оквиру кровног програма „Покрећемо покретаче“.

Loading