ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почиње сајам и конференција ,,Нове технологије у образовању“, 26-27. фебруар

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић, у петак 26. фебруара 2016. године отвориће конференцију „Нове технологије у образовању“, која се одржава у Белекспо центру, Шпанских бораца 74 ( улазак из хотела „Holiday inn“) .

Свечано отварање конференције и сајма је у 9 часова. На конференцији обратиће се и Денис Киф, амбасадор Велике Британије у Србији, Клер Сирс, директор Британског савета за западни Балкан и други. „Нове технологије у образовању“, је највећи догађај посвећен употреби информационо-комуникационих технологија (ИКТ) на свим нивоима образовања са циљем осавремењивања и унапређења квалитета образовања уз употребу нових технологија.

За учешће на конференцији пријавило се више од 5.000 учитеља, наставника, универзитетских професора, директора школа, родитеља, као и представника привредног и невладиног сектора из више од 20 земаља.

Током дводневне конференције, на сајамском делу, за штандом Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства трговине, туризма и телекомуникација (МТТТ) и Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (SIPRU) , више од 50 учесника и наставника из основних и средњих школа ће приказивати практичну употребу ИКТ у учионици. Другог дана сајма очекује нас радионица StartIt-а на тему злоупотребе НТ и о томе како најчешће грешимо приликом употребе мобилних и веб апликација, као и презентација две школе које учествују у пројекту ,,Спречавање осипања ученика из обрзовног система РС“ које ће нам приказати како нове технологије доприносе задржавању младих у образовном процесу.

Званичан програм Конференције пронађите ОВДЕ – хаштаг догађаја је #novetehnologije

Програм предавања на штанду број 5 који МПНТР организује са МТТТ и SIPRU пронађите у наставку текста, а у сваком тренутку можете пратити уживо пренос предавања наставника и експерата на You tube каналу МПНТР.

 

Loading