ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почиње седми циклус пројекта „Стварамо знање“ Телекома Србија

Нова школска година вратила је основце у школске клупе, а њиховим родитељима, наставницима, комшијама и старијим суграђанима донела је још једну прилику да учествују у онлине гласању и на тај начин помогну одабир нових 20 школа којима ће Телеком Србија опремити информатичке кабинете. Седми циклус пројекта „Стварамо знање“ који Телеком Србија реализује у сарадњи са Министарством просвете почео је 25. септембра објавом апликације за гласање на званичној Фацебоок страници мтс Твој свет, а сви који желе да се прикључе гласању то могу урадити на линку.

У оквиру апликације, до 4. октобра грађани могу да дају свој глас за неку од 40 основних школа које је предложило Министарство просвете, а којима недостаје информатичка опрема. На основу највећег броја гласова биће одабрано 20 школа, по пет из сваке од четири географске области, које ће добити вредну донацију компаније Телеком Србија. Школе су подељене према географским областима управо да би основци у свим крајевима земље имали подједнак приступ савремено опремљеним информатичким кабинетима.

Као компанија стратешки опредељена да улаже у образовање, Телеком Србија је покренуо пројекат „Стварамо знање“ 2017. године, како би у том духу обележио 20 година свог постојања и континуиране подршке заједници. До сада је путем Пројекта успешно опремљено 120 информатичких кабинета у школама широм наше земље, пружајући тако ученицима и њиховим наставницима, модерно и адекватно окружење за учење и развој, а по завршетку 7. циклуса, број школа порашће на 140.

Пројектом „Стварамо знање“ Телеком Србија жели да укаже и на потребу едукације деце и младих о свим предностима и недостацима дигиталног и интернет окружења у којем они проводе велики део свог времена.

Loading