ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Подршка Економском факултету у Бујановцу

На Одељењу Економског факултета из Суботице у Бујановцу данас се полаже пријемни испит за упис у прву годину студија. Будућим студентима срећу су пожелели министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, Зоран Станковић.

Министар Шарчевић истакао је да је отварање одељења Економског факултета из Суботице у Бујановцу био подухват од великог значајна за Владу Републике Србије и нагласио да има апсолутну и максималну подршку ресорног министарства.  

„Економски факултет дошао је у Бујановац да остане. Студирање на том факултету је шанса за младе људе из тог подручја да развијају предузетнички дух, управо је то смер у којем иде наша земља“, поручио је министар Шарчевић.

Настава ће се као и до сада одвијати двојезично на српском и албанском језику, а дипломе овог факултета признате су у земљама Европске уније и у свету.

Зоран Станковић, председник Координационог тела рекао је да је стварање услова за дугорочни развој високошколског образовања на том подручју у пуној сагласности са релевантним законима Србије и уз уважавање потреба локалне самоуправе и грађана.

„Образовање младих људи на одељењу Економског факултета из Суботице у Бујановцу доприноси да се млади из тог подручја, које спада у економски неразвијене, школују не одлазећи од куће и развију своје потенцијале чиме ће оснажити економски не само Бујановац него и комплетан регион. Ова високошколска установа доприноси као економском развоју тако и политичкој стабилности“, закључио је Станковић.

Loading