ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Подршка Европске уније реформи образовања

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са амбасадором Мајклом Давенпортом, шефом Делегације Европске уније у Републици Србији о досадашњој сарадњи и будућим активностима .

Министар Шарчевић је  упознао амбасадора Давенпорта о предстојећим  приоритетима и плановима у вези са реформом образовања у Републици Србији,  као и о активностима на  пољу научних истраживања. Он је указао на важност заједничких пројеката у просвети и науци које финансира Европска унија.

„ Врло брзо имаћемо нови Акциони план за спровођење Стратегије развоја образовања, што значи да ћемо само убрзати реформе“, навео је Шарчевић

Амбасадор Давенпорт је поздравио намеру министра да се уради нови Акциони план  и истакао да ће ЕУ наставити да подржава реформе у образовању на свим нивоима.

Он је најавио и да ће по први пут ЕУ доделити секторску буџетску подршку за реформе у образовању у складу са стратешким опредељењима Министарства.

„То је нови степен у нашој сарадњи“ , рекао је Давенпорт, додајући да је задовољан досадашњом сарадњом у области образовања и науке.

На састанку је предложено да се оформи одбор заинтересованих страна који би координирао активностима које ће се финансирати  из секторске буџетске подршке.

Loading