ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Покренимо нашу децу

Обуком учитеља у Сомбору почела је оперативна фаза пројекта ”Покренимо нашу децу“, који има за циљ увођење свакодневне 15-о минутне  физичке активности у основним школама за ученике од првог до четвртог разреда.  Пројекат је покренуло Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Српским савезом професора физичког васпитања и спорта, а под покровитељством компаније ”Књаз Милош”.

 

Разлози за покретање пројекта леже у статистици која каже да је свако четврто дете у Србији гојазно, свако пето има лоше држање, док је 70 одсто основаца недовољно  физички активно. Пројектом ће бити обухваћена цела територија Србије и споводиће се кроз обуке учитеља из области физичког васпитања. Из сваке школа обуку ће проћи један учитељ који ће након тога стечено знање пренети колегама. Укупно 1.206 учитеља ће проћи обуку.

 

У наредном периоду чланови Српског савеза професора физичког васпитања и спорта широм Србије представиће учитељима вежбе намењене реализацији у учионицама, али и школским двориштима. Уколико се пилот пројекат покаже успешним постоји могућност да од следеће школске године он буде обавезан део наставе.

Loading