ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Покренут пилот пројекат „Учионица какву желим“

У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Републички секретаријат за јавне политике Владе Републике Србије (РСЈП)  покренуо је пилот пројекат „Учионица какву желим“.

Циљ пилот пројекта је развој предузетничког размишљања код ученика од 1. до 4. разреда основне школе. Пројекат се спроводи у десет основних школа на територији града Београда.

Ученици су кроз овај пројекат осмислили изглед учионице какву желе, а онда  су уз помоћ својих учитељица направили и мали финансијски план и израчунали колико та идеја кошта.

Потом су осмишљавали и мале маркетиншке кампање у форми видеа, где су објаснили зашто је њихова идеја важна, како би прикупили новац од потенцијалних донатора.

Кампање које су ђаци осмислили заинтересовани ће моћи да виде на интернет платформи „Donacije.rs“ од 7. до 20. јуна 2021. године, путем линка https://ucionica.donacije.rs/ucionica/.

Сви који подрже дечје идеје добиће и неку од симболичних, али веома маштовитих и оригиналних награда, коју су припремили ученици.

На каналима РТС-а од јесени биће емитоване едукативно-забавне дечје емисије које ће приказати цео процес од идеје до реализације овог пројекта.

Loading