ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Полазници 11. класе Високих студија безбедности и одбране посетили Министарство

Полазници 11. класе Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ посетили су данас Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Државни секретари проф. др Маријана Дукић Мијатовић и проф. др Ивица Радовић пожели су полазницима добродошлицу и даље успешно усавршавање.

Изузетно се радујем што је одржана дуга традиција оваквог вида усавршавања и што смо у прилици да вам данас представимо начин функционисања система образовања и науке. Посета Министарству је само једна тачка на вашој мапи усавршавања и желим вам успех у даљем школовању“, рекла је државни секретар проф. др Маријана Дукић Мијатовић и додала да је због националне безбедности изузетно важно да постоји овакав вид усавршавања .

Државни секретар проф. др Ивица Радовић, је пожело успех 11. генерацији полазника ове школе и изразио уверење да ће током студијске посете Министарству унапредити своја знања и досадашња искуства.

Проф. др Габријела Грујић представила је систем дуалног образовања, а посебно у области ваздухопловства, док је Зоран Сарајевчић, такође из Министарства приказао делокруг рада и надлежности.

Високе студије безбедности и одбране представљају организациону целину у Школи националне одбране као највиши ниво каријерног усавршавања официра, високих службеника министарстава и агенција Владе и Народне скупштине Републике Србије.

Loading