ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пољопривредне школе велики потенцијал

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић посетили су данас Средњу пољопривредно прехрамбену школу „Стеван Петровић Бриле“ у Руми и присуствовали свечаном отварању новоизграђеног кабинета за ветерину и сточарство, намењеног извођењу  практичне наставе.

Образовна установа у Руми је још један доказ да су пољопривредне школе веома квалитетан ресурс Србије у којима постоје елементи националног модела дуалног образовања, рекао је министар Шарчевић. „С обзиром на улагања  и знање верујем да ће управо ученици пољопривредних школа дати велики допринос развоју земље“, нагласио је Шарчевић. Министар Недимовић је указао да нема потенцијала за развој без едукације. „Ускоро ће бити расписан Конкурс за младе пољопривреднике. Предност при додели средстава имаће управо они са пољопривредном струком.

Поред побољшања квалитета извођења практичне наставе замисао новог кабинета је да се производњом генетски квалитетног материјала подигне квалитативни састав свињарске производње на терену Срема, а и шире. „ На овај начин ћемо подићи ниво свести о значају производње квалитетних грла и преко наших ученика помоћи пољопривредним произвођачима да буду што конкурентни  и успешни на тржишту“, рекао је директор школе Mилан Пуповац.

Свечаности су присуствовали и представници општине Рума и Владе АП Војводина.

 

 

Loading