ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пољопривредни факултет обележио 100 година постојања

Пољопривредни факултет Универзитета у Београду Свечаном академијом обележио је данас 100 година постојања успешног постојања.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић честитао је јубилеј свима који су у тој установи радили и стицали знање.

Он је објаснио да је Светосавска награда, којим је ове године Министарство наградило Пољопривредни факултет, не само стогодишњица његовог оснивања, већ и његови резултати.

На свим међународним сусретима са представницима других министарстава Пољопривредни факултет препоручујемо и за сарадњу и студирање свима. Наши стручњаци који су завршили овај факултет су веома цењени свуда, рекао је Шарчевић.

Према речима декана Пољопривредног факултета Душана Живковића иза те установе је читав век успешног рада у настави, науци и пракси.

Први кораци су били скромни, започели смо као факултет са два одсека, пољопривредним и шумарским, са само четири професора и 45 студената. Данас, након 100 година смо највећа и најзначајнија високошколска установа у области пољопривреде у региону, рекао је Живковић.

Пољопривредни факултет данас је уручио Јубиларне плакете истакнутим личностима и институцијама.

Добитници плакета су председник Србије Александар Вучић, коју је уместо њега примио генерални секретар Никола Селаковић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и ректор Универзитета у Београду Иванка Поповић.

Loading