ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пољопривредни факултет обележио 105 година рада

Посебни саветник министарке проф. др Јанко Самарџић честитао је данас Пољопривредном факултету у Београду 105 година успешног рада.

“Као најзначајнија установа високог образовања у области пољопривреде и прехрамбене технологије, Пољопривредни факултет има водећу улогу у развоју образовања и науке у Србији и региону југоисточне Европе и школовању стручњака из области биљне производње, зоотехнике, агроекономије, и прехрамбене технологије”, истакао је Самарџић на свечаној академији.

Он је истакао да је пратећи светске трендове и промене на тржишту радне снаге, Факултет уводио нове студијске програме попут заштите животне средине у производњи хране, као и биотехнички и информациони инжењеринг.

Подсетио је да је Министарство просвете подржало претходних година реализацију важних инфраструктурних пројеката на Пољопривредном факултету, како би заједнички унапредили услове за рад и учење.

“Студенти овог факултета, уз помоћ и подршку својих професора, већ неколико година остварују изузетне и запажене резултате са својим иновативним прехрамбеним производима”, истакао је Самарџић.

 

 

Loading