ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Помоћ београдских школа Школи за основно образовање одраслих „Обреновац“

Школа за основно образовање одраслих „Обреновац“ из Обреновца, која је претрпела велику материјалну штету након прошлогодишњих поплава, данас је на поклон од београдских школа и Министарства просвете, науке и технолошког развоја добила недостајући школски намештај.

Наиме, Министарство је у сарадњи са основним школама са територије града Београда спровело акцију опремања школе која је подразумевала набавку школског и канцеларијског намештаја. Министарство се обратило једном броју основних школа да, од свог постојећег контигента намештаја који се не користи у школи, уступе намештај који је потребан школи из Обреновца. Иницијатива је наишла на велико разумевање школа и у веома кратком року је комплетиран потребан школски намештај. Тако је Основна школа „Мика Алас“ уступила 10 столица за наставнике,две катедреи тристола за компјутере, док је из Основне школе „ П. П. Његош“ добијено 33 ђачке клупе,70 столица, као и две табле.

Један део намештаја, као сто су ормари за библиотеку, столови и столице за наставничку канцеларију,  Министарство просвете, науке и технолошког развоја је уступило из својих резерви.

Акција ће се наставити у циљу набавке техничке опреме, а пре свега набавка рачунара за полазнике и наставнике, фотокопир апарата, штампача и скенера.

Loading