ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Помоћница Грујић на школској манифестацији „Пројектна недеља“

Помоћница министра просвете за дуално образовање и васпитање проф. др Габријела Грујић присуствовала је школској манифестацији „Пројектна недеља“, у организацији Техничке школе „Иван Сарић“ у Суботици. Циљ манифестације је афирмација креативних, иновативних и предузетничких активности ученика, наставника школе и сарадника школе, који учествују у образовно-васпитном процесу.

Помоћница министра отворила је манифестацију и том приликом истакла да систем образовања у Србији пролази кроз трансформацију и да у том процесу важну улогу има пројектно образовање.

Пројектно образовање ће нас водити ка свесном путу да и у средњим школама и на факултетима можемо да развијамо још чвршћу, још бољу и квалитетнију умреженост са привредним сектором, повезивањем са стимулативним срединама где ће наши млади људи развијати и иновативност. Уверена сам да ће сигуран пут, сигурна каријера, али и одрживост компанија у овом региону бити на значајном нивоу и да ће млади својим резултатима на овим радионицама показати да смо добар тим“ рекла је Грујићева.

На манифестацији је учествовало седам основних и шест средњих школа из Суботице, са својим пројектима из различитих области. Представљено је 59 пројеката ученика средњих и основних школа, из пет категорија: аутоматизација и роботика, уређаји, производи и склопови, информатика, активности, догађаји и друштвени ангажман.

 

Loading