ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Помоћница министра Габријела Грујић са високом делегацијом компаније „Ербас“ о дуалном образовању

Помоћница министра за дуално образовање и васпитање Габријела Грујић разговарала је са високом делегацијом компаније „Ербас“ о активностима на реализацији Меморандума о сарадњи између Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Ваздухопловне академије и компаније „Ербас.

Помоћница министра је истакла да је долазак гиганта каква је компанија „Ербас“ од изузетне важности за Републику Србију и да ће се захваљујући њиховој подршци развоју дуалног образовања унапредити школовање кадрова у ваздухопловној индустрији.

Меморандумом о сарадњи између Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Ваздухопловне академије и компаније „Ербас, који је потписан 15. марта 2022. године, предвиђено је технолошко повезивање са „Ербасом“ у смислу опремања тренинг центра и заједничка реализација обука, односно достизања стандарда како би се са „Ербасом“ реализовале обуке механичара и пилота за типове хеликоптера које та компанија производи.

Састанку који је одржан у Министарству просвете, науке и технолошког развоја су присуствовали потпредседник компаније „Ербас“ за Јужну Европу и Израел Сезар Санчез Лопез, виши директор продаје Антоан Компт, директор пословног развоја, обука и услуге летења Стефан Адам, директор пословног развоја компаније „Ербас“ за обуку и услуге летења Денис Форстиер и комерцијални директор Дамјан Бојовић.

 

Loading