ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Помоћник министра Посета школи ”13. Октобар“ у Сењу

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја и компаније Вип мобиле посетили су данас школу „13. октобар“ у селу Сење код Ћуприје, која је у оквиру пројекта „4Г учионице“ добила рутер са брзим интернетом и пратећу опрему.

Пројекат „4Г учионице“ реализован је у 2018. години чиме је омогућио да и истурена одељења 25 школа у Србији добију интернет опрему и брзи интернет. То је омогућило ђацима да остваре контакт са вршњацима из других школа и прикључе се настави и едукативним садржајима матичних школа.

Помоћник министра за дигитализацију у просвети и науци Саша Стојановић, саветница министра за дигитализацију у просвети и науци  Биљана Марић и вођа пројекта у компанији Вип Мобиле Ана Борош Тодић присуствовали су часовима у школи у Сењу која има 39 ученика.

Присуствујући часовима у тој школи они су имали прилику да виде на који начин је интернет побољшао квалитет наставе.

Дигитализација у образовању је међу најважнијим приоритетима. На том путу су кључна партнерства каква имамо са компанијом Вип, који је препознао важност да интернет унапреди школовање у сваком кутку Србије. Министарство је поставило велике циљеве за дигитализацију, улагање у опрему школа и инфраструктуру, и овај пројекат је прави пример како желимо да се укључе и велике компаније, поручио је Стојановић.

Вођа пројекта у компанији Вип Мобиле Ана Борош Тодић рекла је та компанија жели да остане партнер државе у дигитализацији.

У Випу, лидерску позицију у дигиталној трансформацији градимо и кроз наше друштвено одговорно пословање. Велико нам је задовољство што видимо конкретне резултате заједничких напора да осавременимо школски систем. Желимо да останемо партнер државе у дигитализацији, што јесте и наша одговорност као иновативне компаније у телекомуникацијама, поручила је Борош Тодић.

Пројекат „4Г учионице“ једна је од активности у оквиру друштвено одговорног пословања компаније Вип мобиле која подразумевају дигитална решења, попут апликације за безбедност деце на интернету „Дечја зона“, платформе „Безбедни клинци“, као и дигиталног саветовалишта у виду донације Савезу удружења Аутизам Србија.

Loading