ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Посета Институту за хемију, технологију и металургију Универзитета у Београду

Државни секретар проф. др Владимир Поповић и помоћник министра др Никола Танић посетили су данас Институт за хемију, технологију и металургију Универзитета у Београду (ИХТМ).

Званичницима Министарства просвете, науке и технолошког развоја презентовани су изванредни истраживачки резултати овог института, остварени у периоду 2013-2017. година, захваљујући којима је ИХТМ испунио услове да буде акредитован као институт од националног значаја. На последњој седници Одбора за акредитацију научно-истраживачких организација, одржаној 6. фебруара ове године, институт је добио позитивну одлуку у том смислу.

Државни секретар је руководству Института представио главне активности Министарства које су предвиђене у 2018. години, са посебним акцентом на израду новог Закона о научноистраживачкој делатности.

Најважније новине у новом Закону ће бити комбиновано институционално-пројектно финансирање, као и стварање законских основа за формирање Фонда за науку. Друга битна активност Министарства предвиђена за наредне месеце је расписивање конкурса за укључивање најбољих младих истраживача у Републици Србији на текуће научне пројекте, које се финансирају из буџета Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Loading