ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Постоје услови за несметан и безбедан почетак школске године

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја  обавестили су на данашњем састанку представнике репрезентативних синдиката у области образовања да су се стекли сви потребни услови за несметан и безбедан почетак школске године на целој територији Републике Србије.

На састанку који је данас одржан у Министарству просвете, науке и технолошког развоја истакнуто је да је усвојена већина предлога изнета на претходном састанку, као и да су разјашњене одређене недоумице из стручних упутстава која су  раније упућена школама.

Представници синдиката упознати су да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило 10.000 визира који ће преко школских управа бити распоређени школама у Србији за наставнике и ученике који због здравствених проблема не могу да носе заштитне маске.

Истакнуто је и да је Министарство у оквиру својих надлежности омогућило да недостајућа средстава за хигијену и личну заштиту у појединим градовима и општинама буду обезбеђена.

Како је речено, представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја у претходном периоду били су у свакодневном контакту са представницима локалних самоуправа од којих су добијена уверавања да су обезбеђене  довољне количине заштитних маски, као и дезинфекциона средства за све  образовне установе.

Представници синдиката навели су да ће се обратити  Кризном штабу како би се нашао начин да се угрожене категорије наставног особља заштите.

Са представницима синдиката разговарали су помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање Милан Пашић, саветник министра задужен за средње образовање и васпитање Александар Пајић и Милош Благојевић из Сектора за средње образовање и васпитање.

Састанку су  присуствовали и председница Синдиката образовања Србије Валентина ИлићВладимир Аџић из Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС), Ружица Тодић Брдарић из Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“ и Слободан Брајковић из Синдиката радника у просвети Србије (СРПС).

Loading