ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потписан анекс споразума о изградњи Технолошког парка Универзитета у Новом Саду и свечано обележене годишњице постојања ФТН и ПМФ у Новом Саду

У Свечаној сали Централне зграде Универзитета, 20. маја 2016. године потписан је Анекс I Споразума о извођењу радова и вршењу стручног надзора над изградњом објекта Технолошког парка Универзитета у Новом Саду-фаза II/1.Анекс I Споразума потписали су министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић, Владимир Павлов, секретар Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој , проф. др Душан Николић, ректор Универзитета у Новом Саду, декан Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду проф. др Раде Дорословачки и директор „ЈУП Истраживање и развој“ д.о.о Београд, др Горан Квргић.

Вредност пројекта изградње Технолошког парка износи 12,5 милиона евра. Европска инвестициона банка ће преко ЈУП „Истраживање и развој“ уложити 9,23 милиона евра, односно 73,33 одсто од вредности извођења радова, а Универзитет у Новом Саду 3,3 милиона евра, односно 26,67 одсто. Почетак изградње планиран је за ову годину, а рок за завршетак градње је две године.

Министар Вербић присуствовао је свечаној академији на Факултетутехничких наука поводом 56 година постојања и свечаности поводом 47 година постојања Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду. На свечаности су уручене награде професорима, асистентима и студентима који су остварили запажене резултате у 2015. години. Такође, данас су, на посебним свечаностима додељене и посебне награде професорима који су остварили запажене успехе и допринели развоју Факултета техничких наука , као и Природно математичког факултета.Најбољи млади наставни кадар и студенти ФТН добили су традиционалне награде из Фонда „Момчило Момо Новковић“.

Loading