ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потписан Mеморандум о сарадњи у области дуалног образовања са немачком лидерском авио компанијом MTУ

Представници Владе Србије и Немачке потписале су јуче у Палати Србије два билатерална споразума о сарадњи у области дуалног образовања и привреде, у присуству председника Републике Србије Александра Вучића и немачког министра привреде и енергетике Петера Алтмајера.

Том приликом потписан је Мeморандум о сарадњи у циљу стратешког партнерства у области дуалног образовања између MTU Maintenance Serba d.o.o. и Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Споразум је у име министарства потписала помоћница министра за дуално образовање и васпитање Габријела Грујић.

Председник  Србије је поручио да је долазак компанија МТУ  и „Brose“ , које ће отворити погоне у Србији, веома важно за нашу земљу, јер те две фабрике мењају ниво инвестиција за око 300 милиона евра.

Он је захвалио Немачкој, Аустрији и Швајцарској на помоћи у успостављању дуалног образовања и оценио да је дуално образовање један од разлога што страни инвеститори долазе у Србију.

Код нас ће МТУ прво да поправља и одржава моторе за авионе, а школовање за раднике који треба да процене да ли ће мотори издржати лет траје три године. За то припремамо ову децу, нагласио је Александар Вучић.

 

Loading