ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потписан Посебни колективни уговор за запослене у установама студентског стандарда

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић и представници синдиката образовања – Бранислав Павловић, председник Синдиката образовања Србије(СОС), Мијодраг Тошић из Одбора СОС делатности студентског стандарда Србије и Томислав Живановић, председник ГСПРС „Независност“ и Срђан Словић из Одбора синдиката делатности студентског стандарда Србије ГСПРС “Независност“ потписали су данас у Министарству Посебан колективни уговор за запослене у установама студентског стандарда чије је оснивач Република Србија.

Посебним колективним уговором побољшавају се услови рада и уређују права и обавезе и одговорност из радног односа запослених у установа студентског стандарда.

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић рекао је да ће у сарадњи са синдикатима наставити да унапређују положај запослених.

Председник Синдиката образовања Србије Бранислав Павловић навео је да су синдикати задовољни потписивањем Уговора у коме су прецизирана нека питања, а Срђан Словић из Одбора синдиката делатности студентског стандарда ГСПРС „Независност“ изразио је задовољство што је потписан ПКУ за запослене у студентским домовима.

Потписивању Посебног колективног уговора за запослене у установама студентског стандарда присуствовао је и помоћник министра за ученички и студентски стандард и инвестиције мр Љубиша Антонијевић.

Loading