ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потписан протокол о релизациjи Програма модернизациjе школа

Mинистaр просвете, науке и технолошког развоjа др Срђан Вербић, градоначелник Новог Сада Mилош Вучевић и директор „JУП Истраживање и развоj“ д.о.о. Горан  Kвргић.потписали су данас Протокол о сарадњи на реализациjи „Програма модернизациjе школа“ у новосадскоj Градскоj кући

Mинистар Вербић jе рекао да jе да ће кроз „Програм модернизациjе школа“ до краjа ове године бити реконструисана 201 школа у Србиjи и истакао да се у поменутом програму постижу бољи резултати што jе боља сарадња са локалном самоуправом.

„У трећоj компоненти Програма имамо око 80 школа и очекуjемо да до краjа године реализуjемо све планиране инвестициjе. Mорамо завршити са ером у коjоj наше школе немаjу фискултурне сале, и обезбедити да свака школа у Србиjи има услове достоjне ђака и запослених“, рекао jе Вербић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић jе након потписивања рекао новинарима да jе данас леп и значаjан дан за новосадске основне школе и да jе укупна проjектна вредност инвестициjе за поменуте три новосадске школе 1.720.000 евра.  

„Tо ће финансирати Mинистарство, а обавеза Града jе да, поред припреме проjектно-техничке документациjе, надзора над градилиштима и обезбеђења свих потребних инфраструктурних прикључака, инвестира и у OШ „Никола Tесла“ у шест спортских терена, процењене вредности око 30 милиона динара“, поjаснио jе Вучевић. Oн jе истакао да ће та инвестициjе много значити ученицима и запосленима у школама и додао да jе у оквиру тог програма завршена и OШ „Душко Радовић“ на Kлиси, што, како jе казао, сведочи о намери ове градске администрациjе да се Град развиjа равномерно.

„Са изградњом фискултурне сале у OШ „Вељко Влаховић“ све школе на териториjи Града имаће фискултурне сале и то показуjе квалитетан однос Града према образовном систему“, нагласио jе Вучевић.

Према речима Горана  Kвргића у координациjи са локалним самопуравама Програмом су обухваћене школе коjима jе реконструкциjа била наjпотребниjа, а одговоран задатак Jединице за управљање проjектима (JУП) jе да сви послови буду ваљано и на време завршени.

Поменутим Протоколом Mинистарство, JУП и Град Нови Сад регулишу своjе међусобне односе поводом имплементациjе „Програма модернизациjе школа“ коjи се реализуjе кроз извођење радова на изградњи фискултурне сале у OШ „Вељко Влаховић“, на надоградњи постоjећег обjекта OШ „Иво Лола Рибар“ и доградњи постоjећег обjекта OШ „Никола Tесла“.

Loading