ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потписан протокол о сарадњи између МПНТР и Фондa „Европски послови“ АП Војводине

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Фонд „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводине потписали су Протокол о сарадњи у области образовања и науке. Протокол су у име институција потписали први потпредседник владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и директор Фонда „Европски послови“АП Војводине Александар Симурдић.

Циљ овог протокола јесте унапређење сарадње, координације и подршка активностима хармонизације политика, прописа, процедура и стандарда ради испуњавања обавеза и остваривања циљева Републике Србије у процесу приступања Европској унији.

Пред нама је широк спектар заједничких активност које ће омогућити брже и потпуно укључивање Србије у главне европске научне и образовне токове“ рекао је први потпредседник владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић тим поводом.

Директор Фонда „Европски послови“ АП Војводине Александар Симурдић изјавио је да ће се имплементацијом Протокола о сарадњи пружити заједнички допринос усклађивању приоритета, удруживању капацитета покрајинских институција у области образовања и науке, дефинисању заједничких пројеката и њиховој имплементацији уз развој мера подршке јачању институционалних капацитета, a са циљем убрзања регионалног развоја.

Сарадња обухвата организацију скупова на покрајинском нивоу о активностима у надлежности Министарства и циљевима Србије у процесу приступања Европској унији, информисању јавности о коришћењу претприступних и других инструмената развојне политике ЕУ у области образовања и науке, заједничкој промоцији ЕУ програма, као и размени информација о плановима које се односе на циљану подршку истраживачким, развојним и иновационим активностима у оквиру имплементације Стратегије паметне специјализације.

 

Loading