ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потписан споразум о сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Академије у Базансону

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић и ректор Академије у Безансону (Француска) Жан Франсоа Шане потписали су данас у Београду споразум о сарадњи министарства и те образовне институције.

Министар просвете рекао је да је циљ споразума унапређење наставе француског језика и повећање броја двојезичних одељења (српско- француске наставе).

Разлог за то није само културне и образовне природе, већ и практичне с обзиром да је у Србији повећан број фирми из Француске, навео је Шарчевић.

Министар је подсетио и на значај мобилности ученика с обзиром на чињеницу да је Србија ове године постала пуноправни члан програма Еразмус плус.

На основу споразума наставиће се развој програма мобилности ученика „Годину дана у региону Франш Конте“ који омогућава гимназијалцима из Србије да се школују у гимназијама Академије у Безансону, али и програм мобилности ученика средњих стручних школа. Планирано је и организовање стручних посета и семинара за стручно усавршавање.

Пописивању споразума присуствовали су државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја проф. др Владимир Поповић, помоћник министра проф. др Виктор Недовић, посебни саветник министра Александар Пајић, амбасадор Француске у Србији Жан-Луј Фалкони и директор новосадске Гимназије „Јован Јовановић Змај“ Радивоје Стојковић.

Loading