ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потписан уговор о дуалном образовању између Пољопривредне школе из Пожеге и „Будимке“

Помоћница министра просвете за дуално образовање и васпитање проф. др Габријела Грујић присуствовала је потписивању уговора о дуалном образовању између Пољопривредне школе са домом ученика „Љубо Мићић“ и фабрике прехрамбене индустрије „Будимка“.

Очекујем да ће ова компанија, у наредном периоду, отворити своја врата младим људима како би били укључени у процес учења кроз рад и сигурна сам да ће компанија препознати њихов квалитет и да ће имати прилику да се, након завршеног формалног образовања, у овој компанији и запосле. Када млади људи бораве у једној стимулативној средини, они развијају своје критичко мишљење, своју креативност, иновативност, а такође ће и подстаћи технолошки развој ове фабрике“, рекла је Грујићева.

Којо Бошковић, директор Пољопривредне школе са домом ученика „Љубо Мићић“, истакао је да та школа и „Будимка“ сарађују већ дуги низ година, али да ће се на овај начин привући већи број ученика који уписује одговарајуће образовне профиле и да ће велику корист имати и „Будимка“.

Loading