ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потписан Уговор о изградњи новог дома ученика у Чачку

Уговор о изградњи новог дома ученика средњих школа у Чачку потписан је данас у Министарству просвете, науке и  технолошког развоја  са извођачем радова „Ремарк“.

Нови дом ученика, према уговору биће завршен током ове године, а укупна вредност радова износи 130.698.000 динара.

Смештајни капацитет новог дома биће за 137 ученика, у трокреветним собама урађеним по савременим стандардима. Површина дома је  око 3000 квадрата, а у оквиру дома биће опремљене и прилагођене собе за ученике са посебним потребама.

Помоћник министра за ученички и студентски стандард и инвестиције мр Љубиша Антонијевић  рекао је након потписивања Уговора, да се нови дом гради кредитним  средствима Централне европске банке  у оквиру унапређивања ученичког и студентског стандарда у Србији.

„Министарство просвете, науке и технолошког развоја наставиће да ради на унапређивању и подизању капацитета и услова смештаја и исхране на територији Републике Србије“, навео је Антонијевић .

Момчило Петковић, директор Дома ученика средњих школа у Чачку навео је да  је  смештајни капацитет постојећег  Дома ученика  120 места и да је због великог интересовања неопходно изградити нови.  Град Чачак се обавезао да обезбеди све неопходне инфраструктурне услове.

 

Loading