ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потписан уговор о израдњи новог вртића у Алибунару

У Министарству просвете данас је потписан уговор о израдњи новог вртића у Алибунару, у коме ће бити укупно 220 нових места за децу предшколског узраста.

Уговор су потписали министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић, председница општине Алибунар Зорана Братић и представник извођача радова.

Изградњом новог вртића у Алибунару биће обезбеђенo укупно 220 нових места за децу предшколског узраста која ће бити подељена у 11 група, а укупна вредност инвестиције већа је од 150 милиона динара.

„Изградњом нових и доградњом постојећих објеката Министарство просвете наставља са радом на испуњењу стратешког циља, а то је ширење капацитета, као и унапређење система предшколског васпитања и образовања на свим нивоима“, изјавила је министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић.

Она је подсетила да се ове активности реализују у оквиру Пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, које Министарство просвете спроводи у сарадњи са Светском банком и уз подршку локалних самоуправа.

Изградњом новог вртића у Алибунару, према речима председнице општине Алибунар Зоране Братић, решиће се дугогодишњи проблем смештаја и боравка деце у овом месту.

Програм „Инклузивног предшколског васпитања и образовања“, у оквиру којег се спроводи изградња нових и адаптација постојећих вртића, осим проширења капацитета предшколских установа, посебну пажњу посвећује и унапређењу предшколског васпитања и образовања кроз увођење Нових основа програма, као и знања и вештина стручних кадрова кроз менторску подршку и обуке за запослене.

Битан аспект програма је и инклузија деце од најранијег узраста, пре свега оних из социјално остељивих група, као и подизање свести васпитача, стручних сарадника и родитеља о овом питању. Укупна вредност овог Пројекта је 47 милиона евра.

Loading