ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потписани уговори са најбољим студентима о обављању студентске праксе

Студенти са најбољим просеком на високошколским установама, чији је оснивач Република Србија, њих око 40 од укупно 127, потписало је данас уговоре о обављању студентске праксе у државним институцијама у Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Они су уговоре потписали са представницима институција које су у надлежности Министарства, а где ће обављати наведену праксу.

Државни секретар проф. др Маријана Дукић Мијатовић поздравила је присутне студенте и представнике установа за које су се студенти определили за обављање студентске праксе.

Влада Србије је најбољим студентима омогућила обављање тромесечне студентске праксе у државним органима и у јавним службама уз новчану накнаду од 10 000 динара месечно, а све у циљу стицања искуства, усавршавања стеченог знања и стицања нових вештина“, рекла је проф. др Дукић Мијатовић.

Влада је усвојила закључак којим се даје сагласност да се студенту, који је уписан у једну од последње две године основних академских и интегрисаних студија у школској 2021/2022. години на свакој високошколској установи чији је оснивач Република Србија, а који оствари најбољи укупан просек закључно са последњим семестром, обезбеди обављање студентске праксе у државним органима, органима аутономних покрајина и јединица локалне самоуправе, као и у јавним службама почев од 1. априла ове године.

Укупно 127 студената сутра ће почети са студентском праксом, од чега је 34 са Универзитета у Београду, 23 у Новом Саду, 20 у Нишу, 10 у Kрагујевцу, 7 у Приштини са привременим седиштем у Kосовској Митровици и 33 са Државног универзитета у Новом Пазару.

Потписивању уговора присуствовао је и помоћник министра за високо образовање проф. др Бојан Тубић.

Loading