ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потписано Писмо о намерама са кинеским Џеђанг Колеџом за туризам

У Министарству просвете, науке и технолошког развоја РС је 24.7.2019. године, у присуству државног секретара проф. др Виктора Недовића и посебног саветника министра, проф. др Татјане Цветовски потписано Писмо о намерама између Академије струковних студија Београд (Одсек Висока хотелијерска школа) и Џеђанг Колеџа за туризам из покрајине Хангџоу, НР Кина. 

Потписивањем Писма о намерама ове две институције су започеле прву фазу будуће сарадње која обухвата  отварање Канцеларије за  српско- кинеску сарадњу у области хотелијерства, туризма и здравственог туризма чија ће основна делатност бити размена студената и професора, стручна пракса, рад на заједничким пројектима, организовање заједничких конференција, конгреса и часописа, као и сарадњу у области културе.

Уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС и Амбасаде НР Кине, Академија струковних студија Београд и Колеџ за туризам Џеђанг успоставиће процес унапређивања кадрова из области хотелијерства, гастрономије, туризма и здравственог туризма. Ово је још један од доказа да је одлука Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС везана за процес трансформације високих струковних школа у Србији у академије струковних студија била целисходна и да већ даје, на интернационалном нивоу, препознатљиве позитивне резултате.

У новоформираној Академији, заједничко коришћење свих материјалних, а првенствено кадровски ресурса обезбедило је почетак озбиљне будуће сарадње са једном великом и нама пријатељском земљом као што је НР Кина. 

Loading