ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потписано више споразума између Србије и Француске

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потписао је данас у Београду у име Владе Републике Србије Споразум о статусу Француске школе у Београду.

Представници Француске и Србије потписали су укупно 22 билатерална споразума из области економије, војне индустрије, образовања и културе. Међу документима који су размењени на конференцији за новинаре председника Србије Александра Вучића и Француске Емануела Макрона је и Споразум између Владе Србије и Владе Француске о статусу Француске школе у Београду.

Такође, потписани су и Споразум о сарадњи између компаније Шнајдер електрик и Електротехничког факултета Универзитета у Београду, као и Споразум о сарадњи компаније Шнајдер електрик и Факултета техничких наука у Новом Саду.

Потписани су и Меморандум о сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Амбасаде Француске у Србији и Француског института у Србији, у борби против предрасуда и дискриминације у образовном систему, Споразум о сарадњи у области наставе француског језика у образовно-васпитним установама Србије.

Loading