ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Повезане школе“ инвестиција за будућност

Изградња мреже у оквиру пројекта „Повезане школе“, који реализују Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, званично је почела 24. јуна и тренутно се спроводи у школама у Београду, Нишу, Трстенику, Параћину, Белој Паланци, Врању, Сремској Митровици, Новом Саду.

Радове на изградњи локалне рачунарске мреже у Основној школи „Војвода Радомир Путник“ у Београду обишле су данас председница Владе Србије Ана Брнабић, државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и  саветница министра просвете науке и технолошког развоја Биљана Марић.

Радови се спроводе у оквиру капиталног пројекта ,,Развој ИКТ инфраструктуре у установама образовања, науке и културе – „Повезане школе“, а председница Владе Србије најавила је да ће од септембра у оквиру тог пројекта бити обезбеђени услови за 10.000 дигиталних учионица у целој Србији.

Кренули смо у реформу образовног система како бисмо младе припремили за све дигиталне вештине које доноси 21. век, али и како би економски систем земље био спреман да одговори на изазове које доноси дигитална ера, а млади обучени за послове будућности, изјавила је  Ана Брнабић.

У овом тренутку радови се изводе или су приведени крају у 57 школа, док су за још око 300 школа завршене припремне радње. Укупна вредност пројекта је четири милијарде и 116 милиона динара.

Loading