ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Позив наставницима гимназија на обуку за предмет Базе података у четвртом разреду гимназија за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику

Фондација Петља позива наставнице и наставнике Рачунарства и информатике који предају Базе података у одељењима за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику при редовним гимназијама да се пријаве на додатну обуку из овог предмета.

Посебан фокус на обукама биће на концептима пројектовања и моделовања база података, детаљнијем упознавању са техникама писања SELECT упита, као и на писању процедура, функција и креирању апликација за обраду података из релационих база.

Обука ће бити реализована у Београду, у Рачунарској гимназији (Кнеза Михаила Обреновића 6) у следећа два терминима:
• 16. и 17. марта 2024. године, са почетком у 10 часова
• 23. и 24. марта 2024. године, са почетком у 10 часова

Наведени термини могу бити подложни променама у зависности од броја пријављених полазника, о чему ће сви пријављени полазници бити благовремено обавештени.

Ова обука има статус програма од јавног интереса у складу са решењем министра просвете број 611-00-00117/2024-03 и потпуно је бесплатна. Обука је акредитована на 16 бодова стручног усавршавања и састоји се од два радна дана у учионици.

Сви заинтересовани наставници и наставнице на обуку могу да се пријаве до четвртка, 14.03.2024. до краја дана на линку: https://forms.office.com/e/iR16mseF0k

По затварању пријава сви пријављени наставници и наставнице добиће мејл са свим потребним информацијама. За сва додатна питања можете писати на: nastavnik@mg.petlja.org.

Ову обуку Фондација Петља организује у оквиру пројекта „Изградња кључних рачунарских компетенција – ка радној снази будућности“, који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у партнерству са Министарством просвете, уз подршку Владе Републике Србије.

Loading