ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Позив за мапирање Мај месец математике- М3, ЦПН

Центар за промоцију науке је, уочи припрема за предстојећи Мај месец математике, расписао позив за мапирање математичких догађаја у Србији. Позив је упућен наставницима, професорима, учитељима и свима који су посвећени образовању и популаризацији науке на територији Републике Србије, који имају добру праксу у својој настави и који кроз неформално образовање желе да јавности представе интересантне математичке методе, појмове или догађаје са својих часова. Било да су у питању интерактивне радионице, математичке игре, научнопопуларна предавања, или потпуно нова идеја како би то овог маја могли да промовишете математику – јавите се на позив.

Позив траје до 25. марта 2019. године до 18:00 часова.

Детаљне информације, као и ФОРМУЛАР, могу се наћи на ОВОМ линку.

Потребно је да у одговарајућем формату опишете предложени програм, школу, факултет или оранизацију где радите и да приложите краћу биографију.

На овај начин ћете тиму Центра за промоцију науке помоћи да сви заједно испишемо математичку мапу Србије!

Осим тога, комисија Центра за промоцију науке одабраће пет најбољих програма као примере успешних пракси. Тај избор ће бити заснован на три критеријума квалитета: план имплементације, иновативност предлога и прилагођеност циљној групи. Ових пет предлога, односно пет наставника и професора, заједно ће са тимом Центра за промоцију науке радити на креирању видео-базе примера добре праксе. Током манифестације Мај месец математике јавност ће имати прилику да види и упозна се са овим примерима добре праксе, а након манифестације програм ће наставити путовање по научним клубовима широм Србије.

Видимо се на новом М3 у мају!

За сва евентуална питања, контакт особа је Данијела Вучићевић, е-мејл: dvucicevic@cpn.rs

Loading