ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Правни факултет обезбедио 100 стипендија за студенте

Правни факултет Универзитета у Београду доделио је данас 100 стипендија студентима лошијег имовног стања, за шта је из сопствених средстава издвојио десет милиона динара. Стипендије заједно са деканом уручио је министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић. Он је на свечаности истакао да иницијативу Правног факултета треба да прихвате и остале високошколске институције, те да држава поздравља одлуку Правног факултета који показује социјалну одговорност да се помогне студентима. Министар Вербић је навео да Министарство ради на томе да школарина на сваком факултету буде транспарентна.

Декан Правног факултета Сима Аврамовић истакао је да ова друштвено одговорна акција треба да добије шири одјек.

„Не може држава све да финансира, верујем да свака високошколска установа, може да нађе средства, ако не за сто, макар за по једну стипендију на свакој години студија“, рекао је Аврамовић.
Правни факултет шесту годину заредом додељује стипендије најбољим студентима слабог материјалног стања и прва рата кренуће од јануара 2015. године и биће исплаћивана наредних десет месеци.
У име студената захвалио се Лука Пантовић, истакавши да им новац пуно значи и уверен да ће сви награђени студенти оправдати поверење.

Loading