ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Правни факултет примио нове бруцоше, откривене бисте Лукићу и Ђурићу

Правни факултет у Београду примио jе данас нову генерациjу бруцоша, а тим поводом у дворишту факултета откривене су бисте академицима и професорима Радомиру Лукићу и Mихаилу Ђурићу.

Mинистар просвете, науке и технолошког развоја Mладен Шарчевић, након што jе открио бисту Лукићу, рекао jе да Правни факултет негуjе дивну традициjу и не заборавља великане правне и друштвене мисли.

„Носиоци правне мисли, друштвене мисли, заслужуjу да буду овде, поред будућих младих правника“, рекао jе министар Шарчевић.

Oн jе након откривања бисте бруцошима у амфиреатру пожелео да буду чувару права и правде, буду ефикасни студенти и уживаjу у периоду коjи jе пред њима, jер, како каже, све што долази иза тога биће другачиjе.

Градски менаџер Горан Весић открио jе бисту Лукићу и подсетио да jе прошле године на отварању амфитеатра коjи jе понео име Радомира Лукића договорено да се ове године поставе бисте Ђурићу и Лукићу.

„Жеља нам jе да и улице у Београду не добиjаjу имена само по политичарима и генералима, већ и уметницима, спортистима, академицима, свим другима коjи су утицали на развоj нашег друштва, а утицаj ових академика jе немерљив“, рекао jе Весић.

Декан Правног факултета Сима Aврамовић рекао jе да се постављањем бисти одужуjе стари дуг према Лукићу коjи jе био предавач генерациjама студената у ученику Ђурићу коjи jе годину и по дана био у затвору због слободно изражене мисли изречене на Правном факултету.

„Oд jе 20 година пре деведесетих предсказао оно што ће се догодити“, рекао jе Aврамовић и додао да су студенти права добили нови простор на малом Tашмаjдану где ће моћи да уживаjу и осећаjу се приjатно.

Приjему прве генерациjе бруцоша присуствовале су броjне судиjе и тужиоци, адвокати, професори и представници Универзитета у Београду.

Loading