ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Председница Владе Србије и министар просвете разговарали са успешним наставницима

Председница Владе Србије Ана Брнабић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарали су данас  у Београду са успешним наставницима основних и средњих школа из Србије.

На састанку у Влади Србије било је речи о досадашњим активностима у реформи образовања и предлозима за унапређење образовног система. Том приликом је најављено и да ће од септембра 500 школа бити повезано на брзи интернет.

Министар Шарчевић указао је да су овакви сусрети значајни јер омогућавају да се стекне увид где и шта треба да се коригује у области образовања.

Он је на конференцији за новинаре после састанка рекао да Влада има више од 200 сарадника који учествују у разним процедурама и раде на унапређењу образовног система у Србији.

Наши најбољи наставници су део свих тимова. С обзиром, на то да су реформски процеси у току, њихова улога је изузетно значајна. Сусрети имају за циљ да чујемо од њих шта треба да коригујемо, а шта иде у добром смеру, објаснио је министар.

Председница Владе Србије је на конференцији за новинаре најавила да ће Министарство трговине, туризма и телекомуникација сутра објавити тендер за прву фазу пројекта “Повезане школе”.

Према њеним речима, на тај начин ће 500 школа у Србији бити повезано на брзи интернет, тако да ће се пројекат „2.000 дигиталних учионица“ од септембра проширити на „10.000 дигиталних учионица”, чиме се уводи један потпуно нови стандард у образовању.

Премијерка је казала да је данас одржан четврти састанак са неким од најуспешнијих наставника основних и средњих школа и додала да се доста тога променило увођењем изборних предмета, модернизацијом наставе, електронским дневницима.

Важно нам је да чујемо како можемо да унапредимо ствари на терену. Најпаметнија је она влада која слуша, а не она која мисли да све зна. Сваки пут после оваквих састанака имамо нове предлоге који нам помажу да даље унапредимо реформу образовања, нагласила је Брнабић.

Стручни сарадник у ОШ „Бата Булић“ из Петровца на Млави Милена Васић рекла је да се на састанку разговарало и о опремљености школа, образовању наставника, инклузивном образовању, образовању миграната, насиљу у школама и другим темама.

Loading