ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Председник Републике Јерменије обишао Научно-технолошки парк Београд и Институт Михајло Пупин

У оквиру званичне посете Србији, председник Републике Јерменије Армен Саркисјан посетио је данас Научно-технолошки парк Београд где се упознао са радом првог научно-технолошког парка у Србији и обишао неке од компанија чланица.

Јерменску делегацију дочекали су министар просвете науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић, министар задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и в.д. директора Научно-технолошког парка Београд Гордана Даниловић Грковић.

Армен Саркисјан обишао је током посете и 3D Иновациону лабораторију НТП Београд, док су своја иновативна технолошка решења представиле компаније: NovelIC, Futuring, PirateArt и Anora.

Компаније чланице НТП Београд развијају велики број иновација у различитим областима, почев од сектора информационо-комуникационих технологија, преко прехрамбрене инустрије, електронике, паметних градова, фармације, роботике.

Постигнути резултати показују да се захваљујући развоју оваквих инструмента подршке иновацијама и младим предузетницима, значајно може зауставити одлив мозгова из земље и створити препознатљиво језгро за развој економије засноване на знању.

Председник Јерменије након тога посетио је и Институт Михаjло Пупин, који представља водећу научноистраживачку организацију у информационим и комуникационим технологијама у Југоисточној Европи.

Loading