ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Представљен каталог асистивне технологије

У оквиру међународне конференције која је одржана у Београду у  Белекспоцентру од 9. до 11. фебруара, 2017. године представљен је Каталог асистивне технологије који је настао са циљем да се област асистивне технологије приближи родитељима, наставницима, особама са инвалидитетом, личним пратиоцима, педагошким асистентима као и свима који се баве децом са сметњама у развоју и особама са инвалидитетом.  Каталог је настао у сарадњи  Министарства просвете, науке и технолошког развоја, канцеларије УНИЦЕФ-а за Србији , Групе за социјалну инклузију, Министарства трговине , туризма и телекомуникација, Центром за промоцију науке, Привредном комором Србије а у оквиру „ Заједничког програма за укључивање Рома и маргинализованих група „ коју је подржала Швајцарска агенција за развој и сарадњу.

Каталог је информативно – едукативног садржаја и садржи преглед средстава и уређаја асистивне технологије, њихове основне карактеристике и сврху а рађен је у складу са принципом универзалног дизајна због што лакше доступности свим људима. Особе које уз помоћ читача екрана читају садржаје са рачунара поред текста, биће им доступне и слике, графикони и табеле представљене асистивне технологије. Ради лакшег сналажења , технологије и помагала су сортирани по намени и сложености технологије.

Каталог ће ускоро бити објављен на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја на страници Групе за социјалну инклузију.

Loading