ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Представљена иницијатива „Студирај у Србији“

Иницијатива „Студирај у Србији“, чији је циљ популаризација српских високошколских установа међу иностраним студентима, представљена је вечерас у Београду.

Академској заједници и представницима дипломатског кора из више од 20 амбасада обратио се министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић који је рекао да је на енглески језик акредитовано 136 студијских програма за које се већ интересују земље са озбиљном традицијом студирања у Србији, попут Грчке, Турске, УАЕ, Ирака и Кине.

Квалитет високог образовања у Србији препознат је на међународном нивоу, а циљ нам је да у наредном периоду доведемо што више студената из иностранства да у Србији настави школовање. Желимо да подигнемо свој углед, као и да то што је постигнуто на Шангајској и другим листама што боље искористимо, како би наши универзитети од тога могли да имају већу финансијску корист, додао је Шарчевић.

Државна секретарка Ана Ланговић Милићевић истакла је да је свим нашим амбасадама је послат велики број каталога о могућностима за студирање и боравак у Србији како би оне тај материјал дистрибуирале на међународним сајмовима и сличним догађајима.

Важно је да обезбедимо и добре условe за боравак страних студената у Србији, због чега проширујемо смештајне капацитете и поједностављујемо административне процедуре, рекла је Ланговић Милићевић.

У наредном периоду, Фондација Темпус ће спроводити низ активности ради реализације ове иницијативе, а све информације о студирању у Србији, страни студенти могу да добију у Информативном центру на Теразијама 39, преко упита на мејлу studyinserbia@tempus.ac.rs или одласком на сајт www.studyinserbia.rs.

Loading