ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Представљене активности Европског савета за иновације

У научно-технолошком парку Београд у уторак, 16. јула  одржана је конференција на којој су представљене активности Европског савета за иновације Европске комисије и могућности за сарадњу са заитересованим институцијама.

Конференцију „EIC ROADSHOW IN SERBIA” организовали су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Европски савет за иновације Европске комисије (European Innovation Council – EIC)  у сарадњи са Делегацијом Европске уније у Републици Србији.

Државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Виктор Недовић рекао је на отварању конференције да је циљ да се идентификују, негују и подрже напредне технологије и креативне иновације на тржишту.

Он је истакао је да постоји велики број успешних пројеката у оквиру Научно-технолошког парка и додао ће такве институције ускоро бити отворене и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и Чачку.

В.д. директора Научно-технолошког парка Београд Гордана Даниловић Грковић казала је да је Научно-технолошки парк почео да ради 2015. године и оценила да се развија великом брзином.

Развијамо се врло брзо, сада имамо седамдесет компанија овде и седам стотина запослених. Сада имамо и нове програме. Само ове недеље имамо две групе са више од шездесет студената који би желели да иду на почетни летњи камп, нагласила је она.

У оквиру панел дискусије о сарадњи у области иновација и иновационим екосистемима говорили: државни секретар у Министарству образовања, науке и технолошког развоја, Виктор Недовић, шеф департмента у Извршној агенцији за мала и средња предузећа Европске комисије Луиса Приста,  директор Иновационог фонда Србије Иван Ракоњац, Михајло Весовћ  из Привредне коморе Србије и други.

Циљ Европског савета за иновације ЕК је да идентификује, негује и подржи напредне технологије и креативне иновације на тржишту, укључујући подршку развоју од идеје до њеног увођења на тржиште.

Организатори позивају све заинтересоване стране, организације и појединце да учествују на догађају и активно допринесу дискусији.

 

Loading