ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја на конференцији посвећеној образовању одраслих

Научна конференција „Образовање 2030 и образовање одраслих: глобалне перспективе и локалне заједнице – Агенде, праксе и истраживања“ одржана је од 7 до 10. јуна у Опатији.

На 10. по реду конференцији Европског друштва за истраживање образовања одраслих

(ESREA) учествовали су стручњаци из области образовања одраслих, а Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије представљали су саветник министра  Александар Пајић и  руководилац Групе за образовање одраслих Мирјана Милановић.

Конференција се бавила темама глобалних и локалних изазова у образовању одраслих, доступношћу, једнакошћу и одрживости образовања одраслих, потребом  интернационализације, као и потребама традиционалних и нетрадиционалних одраслих ученика.

Учесници су имали прилику да чују пленарна излагања професорке Филозофског факултета у Београду и генералне секретарке Међународног савета за образовање одраслих (ICAE) Катарине Поповић  и Антониа Карлоса Пестане Фрагосо де Алмеида са Универзитета у Алгарви (Португал).

Учешће представника МПНТР на конференцији остварено је у сарадњи са Фондацијом Темпус и ЕПАЛЕ националним тимом за подршку. ЕПАЛЕ је Европска платформа за образовање одраслих у Европи која пружа могућност појединцима и институцијама да се информишу о догађајима, размене ресурсе и добре праксе кроз учешће у групама за дискусију, објављивање ресурса или писање блогова.

Loading