ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја посетили компанију Нет драгон

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије посетили су седиште компаније Нет драгон  (NetDragon Websoft Holding) која је лидер у  ИТ индустрији у сфери образовања и нових технологија.

Делегација министарства коју је предводио државни секретар проф. др Владимир Поповић разговарала је са председником компаније о наставку сарадње и укључивању стручњака  из Србије у развој и примену савремених технологија у образовању. Одржан је и састанак са стручњацима који раде на развијању вештачке интелигенције и виртуалне реалности, као и њиховој примени у процесу образовања.

Између осталог, договорена је сарадња универзитета и академија високих струковних школа из области информационих технологја и програмирања видео игара,  као и сарадња са компанијама  које  већ сарађују са НетДрагоном (Прометхеон, Лего итд.).

Разматрана је и могућност да се акредитују краћи студијски програми и издају двојезични сертифкати које би признавале обе државе.

Поред представника министарства у делегацији је био и декан Учитељског факултета Универзитета у Београду Данимир Мандић.

Компанија НетДрагон је основана 1999. године, са седиштем у Фуџоу и данас је међу лидерима када је реч о образовним технологијама, дизајну и гејмингу. НетДрагон је пружио своје образовне услуге у више од милион учионица, за 2 милиона наставника и 30 милиона ученика у преко 100 земаља широм света.

Loading