ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Представници Министарства просвете разговарали у Ранилугу са директорима образовних установа

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Марко Миленковић и помоћник министра просвете за средње образовање и образовање одраслих Александар Пајић разговарали су данас у Ранилугу са директорима предшколских, основних и средњих школа из Косовског Поморавља.

На састанку у Основној школи „Вељко Дугошевић“ представници образовних установа са Косовског поморавља похвалили су сарадњу са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, као и рад начелнице Школскe управе у Косовској Митровици Јасмине Дедић.

Помоћник министра просвете Александар Пајић је указао да је циљ министарства да се подигне квалитет образовања у свим деловима Србије.

Уложили смо много тога да би наше образовање изгледало другачије, као и да пружимо што већи квалитет образовног система, казао је он.

Према његовим речима, много тога је урађено и у области средњег стручног образовања.

Подсетио је и да је усвојен Закон о дуалном образовању, који између осталог омогућава бољу повезаност са привредом, као и да се ради на реформи гимназијског образовања.

Први пут ове године имамо више од 25 одсто ученика који су обухваћени гимназијским образовањем, навео је он и додао да је циљ да тај процента буде што већи.

Повећан је и број ученика у гимназијским одељењима за талентоване за информатику. У 44 одељења школује се више од 800 ученика који су положили пријемне испите, казао је Пајић.

Директор ОШ „Вељко Дугошевић“ Александар Аритоновић рекао је да постоји добра сарадња са Министарством просвете.

Он је навео и да школа има 242 ученика у 18 одељења, као и да је предност школе добра кадровска структура запослених.

Школа има и кабинет за информатику, који је опремљен рачунарима и интернет мрежом. Добили смо и паметну таблу која је донација предузећа Миленијум системи, казао је он.

Аритоновић је рекао и да је у току изградња фискултурне сале у школи.

Састанку у ОШ „Вељко Дугошевић“ присуствовали су данас и представници Канцеларије за Косово и Метохију Слађана Марковић Стојановић и Дамјан Јовић.

Loading