ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Представници Министарства просвете у посети Израелу

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и представници Научно-технолошког парка Београд посетили су Израел, водећу земљу у пољу иновација.

Посета Израелу организована је у оквиру пројекта Европске уније „ЕУ подршка Научно-технолошком парку Београд за пружање услуга иновативним компанијама“.

Делегација је посетила Представништво Привредне коморе Србије у Јерусалиму, где ју је са свим актуелним дешавањима упознао господин Александар Николић, директор Представништва, и почасни конзул Републике Србије у Израелу. Посета је и организована у сарадњи са Представништвом.

Представници Републике Србије ближе су се упознали са иновационим системом Израела, системом трансфера знања из научно-технолошких паркова, као и другим организацијама у оквиру мреже институција приватног и јавног сектора које међусобним интеракцијама стварају јединствено окружење за настанак, развој и раст иновација.

Посећено је Министарство спољних послова, Израелски државни орган надлежан за иновације (Israel Innovation Authority), организације Сарона Партнери и Startup Center Nation, Азриели колеџ за техничке науке, Национални сајбер центар у Бер Шиви, као и Перес Центар за мир и иновације. Домаћин посете Министарству спољних послова Израела био је амбасадор Дан Оријан, шеф одељења за Балкан у МСП Израела.

У посетама су учествовали Михајло Трипић, отправник послова и Душан Вујовић, саветник и конзул у Амбасади Републике Србије у Држави Израел и Александар Николић, директор Представништва Привредне коморе Србије у Јерусалиму и почасни конзул.

Делегацију је предводио помоћник министра за технолошки развој, трансфер технологија и иновациони систем, др Саша Лазовић.

 

Loading