ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Прелиминарнa интегрисанa листa младих истраживача-студената докторских академских студија по V позиву за младе истраживаче

Министарство просвете, науке и технолошког развоја утврдило је Прелиминарну ранг листу младих истраживача-студената докторских академских студија, који су се пријавили са предлогом научноистраживачке организације (НИО) и без предложене НИО.

По Петом позиву талентованим младим истраживачима – студентима докторских академских студија за укључивање у научноистраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама пристигло је укупно 351 пријава.

С обзиром да 317 рангираних младих има просек преко 9,00, Министарство је донело одлуку да се прошири број младих талентованих истраживача и одобри укључење у научноистраживачки рад за свих 317 талентованих младих истраживача који испуњавају услове конкурса, од којих 13 младих истраживача из области уметности.

Препорука је да научноистраживачка организација пре ангажовања истраживача у радни однос консултује надлежног аналитичара ради потврде ангажовања. Кандидати са ове листе потребно је да успоставе контакт са руководиоцем у научноистраживачкој организацији, ради покретања поступка пријема у радни однос.

Обавеза научноистраживачких организација је да доставе Министарству уговор о раду, МА образац и Одлуку о избору у звање. Кандидати који су у радном односу у акредитованој научноистраживачкој организацији такође достављају Уговор о раду, одлуку о избору у звање и МА-образац.

На исти начин поступају и кандидати из области уметности.

Млади истраживачи-студенти докторских академских студија који се не налазе ни на једној од ове две прелиминарне листе, за додатне информације могу да се обрате мејлом на адресу nauka@prosveta.gov.rs.

ПРЕУЗМИТЕ:

Loading