ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Преузимање технолошких вишкова у просвети спроводи се у складу са важећим прописима

Сваке године без препрека и у складу са законом и Стручним упутством Министарства просвете, науке и технолошког развоја спроведи се преузимања технолошких вишкова запослених у просвети. Број преузимања у једној години износи од 3.000 до 4.000.

На јучерашњој конференцији за новинаре Форума средњих стручних школа изнете су бројне информације када је реч о случају преузимања запослених Жељка Марчетића и Наталије Ђорђевић.

Наиме, Жељко Марчетић је доставио допис у коме одустаје од преузимања у 13. Београдској гимназији због недовољног познавања енглеског језика, након чега је договорено његово преузимање у Трговачку школу. То преузимање ће се реализовати почетком следеће седмице.

Професорка енглеског Наталија Ђорђевић је добила препоруку Радне подгрупе ШУ Београд за преузимање у ОШ „Коста Абрашевић“. Након сазнања да то преузимање није извршено, Радна подгрупа је обавестила Градску просветну инспекцију која је надлежна за поступање. Урадили су све што је прописано Стручним упутством министра.

Оптужбе за корупцију су врло озбиљне и тешке и они који их износе требало би да их поткрепе конкретним именима и наводима о почињеном делу како би Министарство просвете, науке и технолошког развоја могло да реагује.

Loading