ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пријавите се за учешће у акцији “Сат програмирања” – Hour of Code™

Mинистарство просвете, науке и технолошког развоја и ове године подржава светску манифестацију под називом „Час програмирања“ (енг. „Hour of Code“) која помаже да ученици почну да уче програмирање у децембру месецу сваке године. Ученицима различитих предзнања, чак и онима који немају никакво предзнање, је на располагању активност једног часа програмирања, кроз коју могу да науче основе програмерског размишљања и да заволе програмирање. Активности и упутства за учење су ученицима и школама доступни и током целе године, па могу наставити да уче програмирање на светском порталу https://hourofcode.com/us и после првог часа одржаног у оквиру активности  „Сат програмирања“.

Позивамо школе да учествују у акцији „Сат програмирања“ и да пријаве своју школу на порталу https://hourofcode.com/uk. На овом порталу се налази много активности од којих школе могу одабрати оне које су одговарајуће за интересовања и предзнање њихових ученика. У друштвеном окружењу које се непрестано мења под утицајем технологија, вештине решавања проблема и критичког начина размишљања које се стичу образовањем у домену ИТ-ија представљају кључне алате неопходне за подстицање иновација, долажења до жељеног посла и разумевања савременог света.

Компанија Мајкрософт у Србији такође подржава ову активност кроз часове програмирања који организује на више локација и обезбеђивањем материјала за организацију часа о програмирању за Мајнкрафт. Позивно писмо компаније Мајкрософт упућено школама у Србији за учешће „Часу програмирања“ можете преузети ОВДЕ.

Loading