ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пријем студената победника регионалног такмичења из инвестиционе анализе

Државни секретар задужен за високо образовање, проф. др Владимир Џамић и помоћница министра за дуално и предузетничко образовање и васпитање Габријела Грујић примили су данас студенте који су освојили прво место на регионалном такмичењу из области ивестиционе анализе.

Велика је част подржати младе и успешне студенте, који својим примером показују да су знање, савестан и поштен рад, једини прави пут ка успеху и да су најбољи представници наше државе у свету, рекао је Џамић и пожелео студентима да на такмичењу у Даблину остваре одличан резултат, нагласивши да имају пуну подршку ресорног министарства. Реформски кораци које предузимамо у области високог образовања имају за циљ да вам омогуће да своје таленте и квалитете искористите на најбољи могући начин у Србији и да управо у својој земљи видите и градите своју будућност, истакао је Џамић.

Изражавајући подршку награђеним студентима, помоћница министра Габријела Грујић, нагласила је да је ово такмичење прави пример зашто је изузетно важно да високошколске установе буду тесно повезане са привредом.

Поред академског ментора, ови сјајни млади људи имали су и ментора из привреде и управо у таквој синергији образовања и привреде, могу се постићи најбољи резултати и обезбедити радна места за најбоље студенте. Биће нам велико задовољство да ваша искуства искористимо приликом промовисања Националног модела студентске праксе и да вас позовемо да нам се и лично придружите том приликом, казала је Грујић.

Студентски тим из Србије чинили су студенти Економског факултета Универзитета у Београду, Александар Веселиновић, Невена Алексић и Никола Вујић, и студент Факултета организационих наука Универзитета у Београду  Ђорђе Марјановић, док је академски ментор студената био проф. Др Драган Лончар.

Loading