ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пријемни испит за ИТ одељења у гимназијама

У 14 гимназија у Србији данас се од 10 до 12 часова одржава пријемни испит из математике за упис ученика у специјализована ИТ одељења. На пријемном испиту задаци ће бити средњег и напредног нивоа.

 За  полагање пријемног испита пријавило се 2.789 ученика.

 ИТ одељењa у гимназијама су специјализована одељење за ученике са израженим дигиталним компетенцијама.Ученици ће после четири године школовања у овим одељењима стећи сва неопходна знања и вештине за рад у ИТ индустрији, али биће и одлично припремљени за наставак школовања на неком од факултета или виших школа ИТ усмерења. Поред тога, добиће и широко гимназијско знање које им омогућава да, уколико желе, наставе школовање у неком потпуно другом правцу. Ученици ће овладати свим основним, али и неким напреднијим концептима програмирања, упознаће се са различитим приступима решавању проблема програмирањем. Разумеће рачунарске мреже, мрежне слојеве и протоколе и знати шта је потребно да рачунарске мреже буду безбедне.

 

Број ученика, као и у осталим специјализованим гимназијским одељењима биће 20. Већи део наставе такозваних рачунарских предмета одвијаће се у групама од 10 ученика. Подела одељења на групе омогућава бољи квалитет рада, а самим ти и боља постигнућа ученика.

Loading