ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Прилика за вредне награде на новом конкурсу у оквиру програма „Покренимо нашу децу“

Учитељи и одељења од 1. до 4. разреда свих основних школа у Србији до 16. новембра могу да се пријаве на нови конкурс у оквиру програма „Покренимо нашу децу“.

Конкурс „Покренимо нашу децу“ отворен је у оквиру истоименог програма којим бренд Аква Вива компаније Књаз Милош и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Српским савезом професора физичког васпитања и спорта, уводе додатних 15 минута свакодневне физичке активности у основне школе у Србији.

Све детаље о конкурсу можете пронаћи на линку https://prosveta.gov.rs/konkursi-i-javni-pozivi/o-konkursi/

Циљ програма је превенција лошег држања, гојазности и неактивности код ученика.

Аква Вива наградиће 36 одељења пакетима реквизита за физичку активност. Три првопласирана одељења, осим пакета реквизита, освојиће и ваучере за путовања за учитеље, као и седмодневну рекреативну наставу, дводневни и једнодневни излет за све ученике одељења.

Више информација и пријавни формулар налази се на сајту бренда Аква Вива. Проглашење победника биће на Светог Саву, 27. јануара 2019. године.

Победници првог конкурса „Покренимо нашу децу“ проглашени су у јануару ове године.

Стручни жири, који су чинили представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Српског савеза професора физичког васпитања и спорта и компаније Књаз Милош, одабрао је 36 победничких одељења, која су награђени пакетом реквизита.  Осим тога, три првопласирана одељења: из ОШ “Момчило Настасијевић” из Горњег Милановца (II3, учитељица Љиљана Ђуровић), ОШ “Сава Шумановић” из Земуна (III5, учитељ Ненад Пантић) и ОШ “Вељко Влаховић” из Новог Сада (II1, учитељица Ђурђица Лалић), освојили су и ваучере за путовања за учитеље и рекреативну наставу и излете.

Loading