ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Приређен пријем за победнике литерарног конкурса Писмо војнику

Начелница одељења за координацију школских управа Министарства просвете, науке и технолошког развоја Јасмина Ђелић честитала је данас ученицима која су учествовала на литерарном конкурсу „Писмо војнику”.

Она је изразила захвалност родитељима и наставницима који су васпитали децу да буду спремна да учествују и у задацима који неће бити награђени оценом.

Наставници су ти који су у деци развили литерарно стваралаштво и развили љубав према књижевности и уметности, рекла је Ђелић на пријему који је данас у Генералштабу Војске Србије организован за победнике конкурса.

Ђелић је истакла да је било задовољство сарађивати с Министарством одбране и Војском Србије, који су били стручни носиоци пројекта. Она је казала и да се нада да ће сличних пројеката бити и у будућности.

Ученике средњих и основних школа, победнике конкурса, у име начелника Генералштаба Љубише Диковића примио је и поздравио начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије Савo Иришкић.

Овим конкурсом дат је допринос обележавању стогодишњице завршетка Првог светског рата. Од укупно 127 приспелих радова, комисија је изабрала 20 најуспешнијих радова, а аутори су награђени викенд-бораваком у објекту Јавор на Тари.

Loading